Tuintips

Oké, op het moment denkt niemand er aan om in de tuin te zitten. Toch schijnt het zonnetje alweer voordat we er erg in hebben. Zou dit een seizoen kunnen zijn van zalige middagen op het terras en avondbarbecues die worden gedeeld met vrienden? Wordt dit het jaar waarin we echt familie kunnen uitnodigen voor een samenzijn en buiten kunnen genieten van hun gezelschap en gesprekken terwijl we de uren doorbrengen met heerlijk eten en een glas wijn of bier? Welnu, er is één toevoeging aan je huis die dit veel meer werkelijkheid zou kunnen maken. We hebben het dan over een tuinoverkapping kopen, wat we aanraden vanwege de volgende voordelen. 


Bescherming tegen de zon

Tuinoverkappingen kunnen jou en je gezin de broodnodige bescherming tegen de zon bieden als deze in de zomer te krachtig wordt. De tuinoverkappingen zijn bijvoorbeeld soms gecoat met Melinex-gel, waardoor natuurlijk licht door de overkapping kan dringen, maar die schadelijke UV-stralen worden gefilterd. Dit betekent dat kinderen onder de overkapping kunnen spelen en beschermd zijn tegen de zon – geruststellend voor ouders die zich zorgen maken over te veel blootstelling. Deze systemen met gelcoating voorkomen ook dat tuinmeubelen en stoffen verbleken in het felle zonlicht.


Biedt beschutting en schaduw

Veel huizen hebben een patio of terras buiten, wat een geweldige buitenuitbreiding vormt voor het woon- en sociale gedeelte van een huis. Ze zijn perfect voor de zomermaanden, of het nu gaat om een ​​ontbijt buiten, een middagpauze zonder tuinieren of een avonddrankje in de ondergaande zon. Maar een patio zonder enige vorm van beschutting of schaduw wordt blootgesteld aan de elementen, en we weten allemaal hoe de Nederlandse zomer er vaak uitziet. Als er geen brandende hete zon is, zijn er waarschijnlijk plotselinge stortbuien. Ook daarom doe je er goed aan om een tuinoverkapping aan te schaffen! 


Flexibel formaat en ontwerp

Door deze vrijdragende constructie kan de tuinoverkapping precies in de gewenste maat en uitvoering aan de zijkant van je huis worden gemonteerd. Elke overkapping wordt op maat gemaakt voor je individuele behoeften, wat betekent dat je deze kunt aanpassen aan je huis met een verscheidenheid aan stijlen en kleuren. Als je een loopbrug langs de zijkant van je huis wilt om extra beschutting te bieden van bijvoorbeeld je achterdeur naar je bijkeuken of garage, kan eenvoudig een luifel worden ontworpen om doorlopend langs de zijkant van je huis te lopen. 


Aanmoediging voor je kinderen om buiten te spelen

Een terrasoverkapping kan helpen om je kinderen of kleinkinderen over te halen om in de tuin te spelen in plaats van voor de tv te zitten, smartphones te gebruiken of videogames te spelen. Veel kinderen spelen tegenwoordig minder dan een uur per dag buiten. Verbazingwekkend genoeg komt dit neer op minder tijd buitenshuis dan gevangenen. Dit betekent dat kinderen essentiële voordelen van buitenspelen mislopen, zoals fysieke fitheid, intellectuele stimulatie en sociale vaardigheden. De  negatieve effecten van de toegenomen tijd binnenshuis voor kinderen van de moderne wereld zijn toegenomen angst, risico op fobieën en vatbaar zijn voor angst, een toename van gevallen van ADHD, zwaarlijvigheid en zelfs rachitis.