Tuinonderhoud

Voordat je de beste vloer voor je terras kiest, moet je rekening houden met enkele belangrijke factoren voor de juiste installatie ervan. Allereerst moet je nadenken over het kiezen van een vloer die duurzaam en bestand is tegen de elementen. Maar dat het ook perfect combineert met het meubilair en de stijl of uiteindelijke decoratie van je terras. Je moet dan ook rekening met de vloer houden bij een tuintafel kopen. Er zijn vandaag de dag diverse vloermaterialen die geschikt zijn voor je terras, hieronder noemen we een paar.

Hout
Houten vloeren of pallets voor terras of tuin geven veel warmte en natuurlijkheid aan de omgeving en zijn tegelijkertijd een van de meest decoratieve buitenvloeren op de markt. Als hout bij je thuis de ruggengraat van elke kamer in huis wordt, zijn deze terrasbestratingen het meest geschikt om in je buitenruimte te plaatsen. Op deze manier kun je stijlen en materialen op de beste manier met elkaar verenigen. De installatie is wat ingewikkelder om uit te voeren, maar door zijn weerstand en duurzaamheid is hij geschikt voor plaatsing in alle soorten buitenruimtes. Tegenwoordig vind je talloze houtsoorten, maar ook kleuren en afwerkingen die aan elke stijl kunnen worden aangepast. Wanneer je echter voor dit materiaal kiest, moet je rekening houden met bepaalde onderhoudsprocessen. In feite is hout een van de materialen die in de open lucht het meest te lijden heeft, zolang het geen minimale verzorging krijgt. De lak- en houtbeschermingsbehandelingen zijn essentieel om te kunnen genieten van een hoogwaardige verhoogde vloer.

Porselein
Porseleinen vloeren zijn een van de beste opties geworden voor het bestraten van elk buitenoppervlak. De grote weerstand en duurzaamheid, samen met de eenvoudige installatie en het onderhoud, maken steengoed tot het topmateriaal voor tuinvloeren. Deze terrasbestratingen bieden ruime decoratieve mogelijkheden. Dat wil zeggen dat we buitentegels kunnen vinden die hout, steen en zelfs cement perfect imiteren. Al deze opties onderscheiden zich doordat ze bij slecht weer onveranderd blijven. Op dezelfde manier bieden ze een lange levensduur, omdat het goedkope vloeren zijn, zeer eenvoudig te plaatsen en zelfs schoon te maken in vergelijking met andere materialen. Kalksteen of graniet zijn tegenwoordig de meest gereproduceerde steengoedvloeren in huizen met terrassen, maar je hebt op dit vlak uiteraard nog meer opties.

Composiet
Als je een van degenen bent die liever geniet van een houten vloer zonder veel onderhoudswerkzaamheden te verrichten, dan heet je beste optie: composietvloer. Deze antislip buitentegels hebben dezelfde uitstraling als hout en zijn zeer goed bestand tegen weersinvloeden en schokken. In tegenstelling tot klassiek hout onderscheidt dit materiaal zich doordat het niet scheurt of splintert. Het rot of schimmelt niet na verloop van tijd, heeft een hoog antislipvermogen en is perfect bestand tegen zonnestraling en zelfs de hevigste regenbuien. Tegenwoordig wordt het de beste optie voor degenen die op een meer economische en eenvoudige manier willen genieten van de warmte van hout. Composietvloeren zijn verkrijgbaar in een grote verscheidenheid aan tinten en in verschillende lamel- en tegelformaten die eenvoudig te monteren zijn.