Tuinonderhoud

De zoektocht van een plantenouder naar nieuw groen geluk is een spannende ontdekkingsreis. Er is iets speciaals aan het uitpakken van een nieuwe groene vriend en hem mee naar huis nemen, naar je groene plantenjungle. Hou je van planten, maar wil je eens iets anders proberen dan je typische varen in pot of vetplantje? Hier zijn drie ongewone kamerplanten die vast en zeker fantastisch in je huis zullen staan

#1 Stokpalm (Rhapis excelsa)
De stokpalm is een uniek uitziende plant en valt dan ook zeker in de categorie bijzondere kamerplanten. Hij groeit in de vorm van een rechtopstaande waaier, waardoor hij perfect is voor ruimtes met weinig ruimte. De kleur van de bladeren kan variëren van lichtgroen tot donkergroen, afhankelijk van de variëteit. Sommige soorten hebben geelgroene strepen of randen op de bladeren. Hij wordt gelukkig bij gematigde temperaturen en helder indirect licht. De stokpalm heeft wekelijks water nodig en af en toe verneveling, dus zorg ervoor dat hij goed gehydrateerd blijft! Wil je de familie van stokpalm uitbreiden? Deze plant kan worden vermeerderd door stekken van de stengel of door het planten van de zaden.

#2 Kokospalm (Cocos nucifera)
Dit is een van de meest iconische, tropische grote kamerplanten die er zijn. Met zijn hoge, slanke stam en lange bladeren is de kokospalm perfect om een tropische stijl toe te voegen aan je interieur. Hij heeft veel zonlicht en warmte nodig om goed te gedijen, dus een plaats bij een raam of op een plek met veel natuurlijk licht is ideaal. Zorg ervoor dat de grond altijd vochtig blijft, want droogte kan hij niet lang verdragen.

#3 Olifantsoor (Caladium bicolor)
Deze plant heeft grote hartvormige bladeren waar levendige roze en groene strepen op staan. De bladeren zijn erin lichtgroen, donkergroen, paars, bruin en rood. De olifantsoor is een onderhoudsarme plant die niet veel zorg nodig heeft – alleen wat regelmatig water geven en af en toe bemesten tijdens het groeiseizoen. Hij houdt ook van vochtige omstandigheden, dus regelmatig nevelen helpt om hem gezond en gelukkig te houden. Als je maar onthoudt om hem consequent water te geven en om de 6-8 weken plantenvoeding te geven, dan ben je goed bezig! 

We hopen dat deze drie bijzondere kamerplanten wat inspiratie hebben gegeven voor in jouw interieur. Of je nu kiest voor de stokpalm vanwege zijn unieke waaiervorm, de kokospalm vanwege zijn tropische sfeer of de olifantsoor vanwege zijn levendige kleuren – deze planten geven je ruimte gegarandeerd een fantastische uitstraling!