Bomen en hagen

Het einde van de winter is nog lang niet in zicht, maar dat betekent niet dat we niet meer naar buiten kunnen. De winter kan juist super fijn zijn om van je tuin te genieten. Dan is het er heerlijk rustig en die koude temperaturen hebben ook hun charme. Uiteraard moet je er wel voor zorgen dat je warm blijft en dat je het buiten even gezellig maakt als binnen. Hoe je dat doet lees je in deze blog. 
 

Maak een knusse zithoek
Om te beginnen is het leuk om een knusse zithoek te creëren rond een warmtebron. Zet bijvoorbeeld een paar comfortabele stoelen bij elkaar rondom een vuurkorf of een terrasverwarmer. Een kleine tafel in het midden voor warme drankjes en snacks maakt het plaatje compleet. Heb je een loungeset die normaal in de zomermaanden buiten staat? Ook deze kan prima dienst doen in de winter. Zorg er wel voor dat je kussens en dekentjes ‘s avonds terug mee naar binnen neemt zodat ze niet nat worden. 
 
Organiseer een winterbarbecue
Je had je barbecue misschien al lang opgeborgen, maar dat is voor niets nodig! Ook in de winter kan je heerlijk genieten van een gezellige barbecue met vrienden. Zet de barbecue niet te ver van je keuken of woonkamer en plaats er een terrasverwarmer naast. Zo kun je buiten alles bakken en binnen eten. 
 
Tuinverlichting voor meer sfeer
Vroege zonsondergangen betekenen niet dat je tuin in het donker moet verdwijnen. Door zelf je tuin te versieren met tuinverlichting geniet je ‘s avonds nog veel langer van je tuin. Hang lichtslingers in de bomen en rond je tuinmeubelen, plaats lantaarns of kaarsen langs de paden en hang een verlichte krans aan de voordeur en tuindeuren. Verlichting zorgt niet alleen voor meer sfeer, maar zo is het ook veiliger om ’s avonds nog in de tuin te zitten.
 
Hang vogelhuisjes op
Geef de vogels een reden om je tuin te bezoeken door vogelhuisjes op te hangen. Vul deze met zaden, noten en vetbollen om meer vogeltjes aan te trekken. Het is altijd fijn om een beetje leven in je tuin te zien, zelfs op de koudste winterdagen.
 
Plant winterse planten en bloemen
Hoewel veel planten hun bladeren in de winter verliezen, zijn er heel wat soorten die in de winter vrolijk doorbloeien. Denk maar aan groenblijvende struiken, of aan winterharde bloemen zoals winterjasmijn en kerstroos. Deze planten fleuren je kale wintertuin meteen op en zorgen voor een vleugje leven en kleur.