Tuintips

De lente komt er weer aan: heerlijk! Wij kijken in ieder geval uit om steeds meer tijd in de tuin door te brengen. Maar, om de tuin helemaal gebruiksklaar te maken, zijn er een aantal voorbereidingen in de tuin nodig. Denk bijvoorbeeld aan je planten, je mooie gazon en bijvoorbeeld je tuinmeubels. Je kunt natuurlijk ook de hele inrichting van je tuin omgooien, bijvoorbeeld zodat jouw nieuwe huisdier net als jij van de tuin kan genieten. In dit artikel lees je meer over hoe jij jouw tuin nou diervriendelijk kunt inrichten. Lees je met ons mee?
 

Een plekje om heerlijk uit te rusten
Zoals er voor jou en je gezin een heerlijke loungeset in de tuin staat om op te ontspannen, heeft jouw huisdier ook zeker behoefte aan een lekker plekje om heerlijk languit te gaan. Zorg er dus voor dat je in je tuin een plek creëert waar je huisdier lekker zijn of haar eigen plekje heeft. Plaats bijvoorbeeld een hondenmand in het hoekje van de tuin: In een hondenmand kan een hond zich even terugtrekken. Voor katten geldt natuurlijk hetzelfde: ook zij kunnen baat hebben bij een mandje. Voor katten kun je er verder voor kiezen om een krabpaal in de tuin te plaatsen.
 

Bescherm je meubels
De kans dat jouw huisdieren scherpe nagels hebben, is best groot en je wilt natuurlijk niet dat deze jouw prachtige tuinmeubels beschadigen. Gelukkig zijn er verschillende manieren waarop je jouw meubels kunt beschermen tegen de klauwen van je lieve huisdier. Kussens en dekens zullen natuurlijk het hout van je bank goed beschermen. Mocht je nog voor extra bescherming willen gaan, dan zijn meubelhoezen een ideale oplossing. Deze kun je in allerlei maten kopen, en zijn vaak rekbaar zodat je deze goed om je meubelstuk kunt spannen. Ideaal dus!
 

Let op de planten
Een diervriendelijke tuin betekent natuurlijk ook een veilige tuin. Veiligheid kun je natuurlijk op veel verschillende manieren creëren. Het verwijderen van giftige planten is een eerste belangrijke stap. Dieren eten en kauwen op alles, dus planten zoals lelies, Azalea’s, krokussen, tulpen en narcissen beter niet in je tuin hebben staan, aangezien deze giftig zijn voor je huisdier. Een belangrijk punt om rekening mee te houden dus!

Er zijn natuurlijk nog veel meer manieren waarop je je tuin diervriendelijk kunt maken. Laat dit een mooie start zijn van de lente met jouw huisdier in jouw huisdiervriendelijke tuin!