Bomen en hagen

Brrr, de winter is in volle gang en dan kan het verleidelijk zijn om lekker binnen te blijven. Maar waarom zou je het gezellige wintergevoel niet naar buiten brengen? Hier zijn vijf eenvoudige tips om je buitenruimte om te toveren tot een echt winterparadijs.
 

Verlichting
Niets is zo gezellig als sfeervolle verlichting. Hang daarom warme kerstverlichting op of gebruik snoeren met kleine lichtjes om een gezellige sfeer te creëren. Je kan deze rond bomen, struiken of relingen wikkelen voor een leuk effect. Ook lantaarns met kaarsen of LED-kaarsen kunnen perfect buiten staan. Deze lichtjes maken zelfs de koudste winteravonden aangenaam!
 

Vuurkorf
Een kachel of vuurkorf zorgt niet alleen voor warmte, maar zorgt ook meteen voor een gezellige ambiance. Verzamel gezellig samen rond het knisperende vuur met vrienden of familie, geniet van geroosterde marshmallows en houdt elkaar warm. Je kan gerust een paar dekens en misschien zelfs kussens buiten leggen om het extra comfortabel te maken. 
 

Winterse decoratie
Geef je buitenruimte een winterse make-over met winterse decoraties. Denk maar aan versierde kransen aan de achterdeur, potten met winterharde planten, en eventueel een mooi beeld. Het hoeft niet overdreven te zijn, subtiel en smaakvol is vaak effectiever. Voeg wat kleurrijke kussens toe aan je tuinmeubilair om het geheel op te fleuren en te zorgen dat je ook in de winter comfortabel buiten kan zitten en genieten van je mooi versierde tuin. 
 

Comfortabele zithoek 
Ook in de winter kan het fijn zijn om buiten te zitten. Creëer dan wel een comfortabele zithoek met dikke kussens en dekens. Wil je het helemaal afmaken? Dan is een buitenhaard een super gezellige extra. Om het helemaal af te maken kun je nog een minibar voorzien met een paar warme drankjes, zoals glühwein of warme chocolademelk. Investeer wel in tuinmeubilair dat weerbestendig is en kies voor mooie kussens met winterse prints voor een warme touch.
 

Winterse activiteiten
Heb je kinderen in huis? Dan kan het leuk zijn om de tuin te voorzien op een paar leuke activiteiten. Denk maar aan een kleine helling voor sleeën, of een schommel voor droge dagen. Een tip? Het kan heel fijn zijn om een winterbarbecue te organiseren en samen met vrienden buiten te koken. Als het echt koud is, kan je je eten natuurlijk wel binnen opeten.